24.08.2014 г., 20:11 ч.

Над дъгата 

  Поезия » Друга
472 0 2

Две пъстри пеперуди, с дантелени крила, 

се гонят лудо в небосвода,
пързалят се по раирана в пастелни тонове дъга.

Вплетени с въздуха,
гледат от високо и широко
и големите неща изглеждат малки,
а малките в небето светят 
като цветни стъкълца.

Какво ли знаят тези пеперуди? - 
С душа, изпълнена със свобода,
смеят се с къдрав смях,
поръсен с вълшебство и
разнасят порива на радостта.

А ти, знаеш ли какво е да си пеперуда? -
Да ти пораснат прелестни крила, 
да можеш да се извисиш високо
и да се спускаш бързо, без да падаш
върху твърдата земя.
Да усетиш свободата, да минава 
вятърът през теб, 
дори понякога да те поноси,
когато си от танца уморен.

Те няма да узнаят
какво е друга пеперуда 
да скърши твоите крила
и да се радва на живота,
след като е сторила злина.

Дано някога да си представиш
какво е да си пеперуда, 
да носиш нейната душа!
Да се рееш, без да носиш 
от някому вменен товар,
условностите да прескочиш 
и да бъдеш на съдбата цар!

Мечтата на дантелените пеперуди
е да бъдат там, където са, 
да се реят волно в небосвода
и да носят радостта!
А твоите мечти какви са,
има ли в тях раирана дъга?
Пусни душата да се скита нависоко
и да ти покаже какво е свобода!

Inspired

© Бийсти Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??