17.09.2007 г., 9:05 ч.

Надежда, Вяра и Любов 

  Поезия
2219 0 12

Можем ли да оцелеем

без надежда и любов?

Как без вяра ще успеем

във живота ни суров?

 

Тя, надеждата, горката,

ражда се от отчаяние.

Но пък дава светлината

на живота – със старание.

 

Вярата крепи човека,

всяко негово решение.

За добро и зло – до века

търсим в нея изцеление.

 

Любовта ни окрилява,

прави ни и по-добри!

Само че любов без мяра

много силно ни гори.

 

Надежда, Вяра и Любов

съпътстват ни във път не лек,

да търсим из живота брод,

   чието име е ЧОВЕК.

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??