29.08.2008 г., 12:56 ч.

Най-ценна ми е... 

  Поезия » Любовна
1560 0 25
 

Най-ценна ми е...

Не  увяхна  първата калия

от тебе...   Паднало листо,

бяло, в душата ми се крие!

...  да  погали  като с перо

влюбеното в мене...  като

сълза спомена  от необич

да отмие... А парфюмът...  

твой - сякаш южен полъх

ми донесе... аромат на

нацъфтяла ябълка и...  не

направил престой, мириса

на самота от мене отнесе!

В дантелена нежност от

перли мене обгърна... и

малко пълнолуние на

врата закачи ми. Накъдето

и сърцето ми да се обръща,

в нещо твое го превърна...

-  при тебе ще ме връща!...

Но най-ценното от теб

сама скрих... откраднах го

лесно, без трик... По-нежно

ми е от стих... Не си помисляй

любовта  си  да ми отнемеш!

...  Дори и за миг!

© Андреа Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??