24.02.2012 г., 11:57 ч.

Най-сетне да реши... 

  Поезия » Хумористична
498 0 5

(из цикъла "Вицове в рими")

Ще ви разкажа вчера във тролея
какво се случи. Точно срещу мен
седеше майка с бебе, а до нея -
женица стара. Гледах уморен

разсеяно, а майката детето
полюшваше в количката, когато
започна то да хленчи. Общо взето
направо си ревеше. От торбата

пюре извади майката в бурканче
и бебето опита да нахрани.
Изглеждаше ми вкусно то, макар че
хлапето му се мръщеше. В отбрана

пред майчините опити детето
глава въртеше, плюеше, когато
лъжицата му тикаше в лицето.
Не знам какво ù хрумна на жената,

за да накара малкия да хапне,
започна да му вика: „Хайде мило,
хапни си мама, иначе ще лапне
пюрето тази баба… - и насила

лъжицата му тикаше – Хапни си…
Виж, давам го на бабата!” Но то
главицата въртеше. „Хайде, писе!
Виж, давам го на бабата…” „Защо –

обади се женицата – госпожо,
най-сетне не решите? Спирка трета
изпускам зарад вас… така не може!
Ще храните ли мен, или детето?”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??