19.02.2015 г., 12:36 ч.

Налей ми вино 

  Поезия
520 0 1

Налей ми ти във чашата червено вино...
да кажа пак в очите ти "наздраве",
да преглътна всичките до днес обиди,
така да спре онази болка в ляво.
Да започна, виж, начисто във живота,
да не чувствам вече хорската омраза,
защото иначе ще си умра сиротник...
с греховете чужди да се все наказвам.
Не, не правя никакви излишни драми,
но по мен не спират да валят лъжите,
нищо общо с пошлостта им нямам,
пък виното във гърлото горчи ми.
Това последна чаша е с червено вино...
да кажа пак в очите ти "наздраве",
на всички грешници във миг простих им...
и пред тебе аз на себе си прощавам!

 

 

 

 

 

 

 

© Аз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??