- Жена, шишето! Айде де!
Уф, виж, подбил съм си петата!
Па няма даже и мезе...
Да е.а м..а му и ЩАТ-А!
Буркан домати... Малко лук...
Шарланът е за господата...
Ще се натряска кат кютук...
Ще шамароса и децата...
На миндерлъка ще се свре...
Попръцквайки ще се намества...
- Дъждът му неден! Дано спре...
И времето не му харесва...
На сутринта разчорлен, бос
към кацата ще зашляпука
вмирисан... Всъщност просто прост
и зеленица ще запука...
Ще пусне точката, а там
апел за помощ ! Мъка!... Срам!...
Тогава ще надигне глас,
просташки спрял да се оригва
и ще запита в полусвяст:
- От жаба вълна дъл си стригал?!
© Красимир Дяков Всички права запазени
сърдечен поздрав за теб..