20.03.2016 г., 20:05 ч.

Нападаме от дупки миши 

  Поезия
310 0 1

         Нападаме от дупки миши

Дори ни искам да помисля

какво ще стане с моя Род!

Нещата си как ще изчистим,

че Бъдното ни да е гот?!

 

В калчищата сме се оплели...

И винаги стоим отзад.

Не зная как сме оцеляли

във  този пищен маскарад?

 

Ний не почитаме рода си,

затуй и ставаме за срам.

О, всеки българин се въси,

дори когато влиза в храм.

 

Когато трябва да дадеме

душичката ни заболи,

а келепир щом някой вземе,

със никого не го дели!

 

О, питам, как ще оцелеем.

Разрухата си как ще спрем,

щом с лоши помисли живеем,

и все на метено се.ем?

 

Щом чуждо мнение не тачим.

И не подаваме ръка.

И все като вдовици плачем,

как ще я караме така?

 

И като дърти мързеливци,

живеиме за да крадем!

Излъжи ме ли сме щастливци!

И няма никога да спрем!

 

 

 

Как станахме духовно низши?!

Живеем все без правила.

Нападаме от дупки миши...

И сме с наведени чела!

06.02.2015г.София

 

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??