14.10.2014 г., 16:23 ч.  

На село 

  Поезия » Друга
377 0 0

На село


Щастливо е селото,
на мегдана вие се хоро.
Настъпил е денят за жътва,
всеки нарамил е по сърп.


Очите светят с отенък на зора,
потта се стича по хорските чела.
С добродушно слово на уста,
вършеят чак до вечерта.


Ръми ситен дъждец.
Дъга украсява необятното поле.
Усмихва се слънцето дори,
гали земята със своите лъчи.

© Иван Чорлев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??