2.08.2007 г., 10:05 ч.

Наричат те Болка... 

  Поезия
600 0 4
 

Хората се плашат от теб...

казват, че ти си нещо ужасно,

всичко във теб е потънало в лед,

а не виждат и чудото, толкоз прекрасно...


Непоносимо прерязваш, пронизваш гърла

в безсънните нощи, изпълнени с писъци

и Болка наричат те... с болни слова,

в хорските луди, болезнени списъци!


Болка красива? Нима?...

Нима съществува далечна нирвана?

Нима се осъждат невинни деца?

Нима истина в Болката няма?...


И хубост не! Но не и младост!

Но не и чувства! Не слова!

Те карат да изпитваш тази мнима сладост,

но не взаимна, винаги сама!


Красива си и в многото студено,

което мен държи от тебе толкова далечна,

се крие нещо мръсно, опетнено...

Завиждат ти... Защото ти си вечна!!!


Презират те! С ненавист името ти те изричат.

Страхуват се! Следят последната ти смъртна обиколка.

Бичуват те! Несдържано от тебе се отричат.

И мразят те! Защото твоето име е Болка!!!

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • УНИКАЛНО.....
  • Браво Йони,много добре пишеш...не знаех!
  • М,това има ли някакво значение
  • "Презират те! С ненавист името ти те изричат.
    Страхуват се! Следят последната ти смъртна обиколка.
    Бичуват те! Несдържано от тебе се отричат.
    И мразят те! Защото твоето име е Болка!!!"
    страхотно!
Предложения
: ??:??