29.06.2008 г., 19:49 ч.

Нарисувана приказка 

  Поезия » Друга
716 0 10
Нарисувай ми с думи морето.
Прегърни ме с пенливи вълни,
а за лодка сложи ми сърцето -
да преплуваме бурните дни.
Макар да е само за двама,
любовта ще ни бъде гребла...
А опасност с любов, зная, няма.
Курс уверен към остров "Мечта"!
На брега ни очаква Надежда.
Нека слезем прегърнати там.
Към морето назад не поглеждай,
че пред нас е мечтаният храм,
в който Обич за двама разпната
изкупува и болка, и грях.
Да прекрачим на храма вратата
без съмнения, ревност и страх...
Нека Обич възкръсне тогава.
Нека в нас като дух се всели.
Песента на сърцата - камбана,
над безверния свят да ехти. 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??