Един народ – потънал в кал,
останал сам, без грам надежда.
Един народ – търпял провал,
от срам главата си привежда.
И тъй зачака той промяна,
но ей така си – просто чака
да оздравее всяка рана
и светъл лъч да блесне в мрака.
Но промяната сама
никога не идва, зная,
който чака – все в тъма
лута се далеч от рая!
С труд промяната се прави,
с труд менят се криви нрави!
© Раммадан Л.К. Всички права запазени
Дано повече хора да мислят по този начин.