29.08.2007 г., 12:00 ч.

Нашата хубава страна 

  Поезия
571 0 3
В нашата хубава страна има не една планина.
Но природата е замърсена. Няма и гора! Езерата
мръсни са, тревата изгоряла и вместо тишина
там се вдига врява! Реките много и от
фабрики са пълни с разни препарати! Рибата
умира и от всякъде в реката канализация
извира! Пътищата са разбити, а в селата нямат ток
и за климатици!

За политиката ни нямам думи! Хора безработни,
изоставени деца, възрастните тънат в
мизерия и нищета! Младежта ни деградира и
всеки пети се дрогира! Всеки с проблеми, а
политиците ни са с пачките големи!

Образованието пропада! Зимата в училише
е зверски студ, след април не може да се
диша. Класните стаи са ужасни. Няма една
карта със света - ходим без желание, в тая
мизерия си е изтезание!

Работата е сериозна, но всеки гледа своя джоб.
Влизаме в Европа, а нямаме хляб да дадем на
гладното сираче пред блока! Това е нашата
страна! Няма друга такава в света. Безделници сме,
но сме европейци вече, не ни оправиха за 200 дни,
но карай да върви, нали сме българи юнаци и както е
навсякъде по света, ще се оправим някой ден!

© Любослава Банова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??