6.03.2010 г., 20:26 ч.

... наситено с озон... 

  Поезия
733 0 15

       
            ... наситено с озон...
           (... или завръщане...)

            (tania & pureblack)

Когато на планетата се приземят,
повече от сто метеорита,
или след бурята ще си наситен със озон,
или във орбитата тръгвам да се скитам…

Ще скитам в Космоса безкраен,
къде немил, къде недраг
и пак на тая мъничка планета ще се завръщам,
за да видя някакъв усмихнат знак…

Докато избродя Световете
и Времето напред-назад,
сълза ще ти оставя, камък, цвете…
Ще ме познаеш ли във тях…?

Когато на деня настъпи края
и завие всичко топъл мрак със своята тъга,
тогава ще откъсна малко пурпурно цветче
и пак ще хвана курс към младостта…

Ще се завърна, там, на оня край,
където някой е измислил Световете…
И Бог е със недорисуван Рай,
защото мрака е погълнал цветовете…

И рече Бог: Да бъде мрак...!
Тогава е сърдечно, топло,
а светлото е със различен знак -
да слушаш цветна песен -
дирижирана от ветровете…

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??