2.10.2014 г., 10:18 ч.  

Наследство 

  Поезия » Друга
568 1 0

                                                                                                    На баща ми

 

 

Че силните момичета не плачат 

ми беше първият урок от теб;

съвземат се и правят нова крачка

със вдигната глава. Тогава бях на пет.

 

Че другите се гледат във очите, 

особено, когато си сгрешил;

и често близките са хората, с които 

най-трудно е да бъдеш справедлив.

 

Че иде ден - кръвта вода ще стане.

Но семейството се свързва по сърце,

а не по име. Не по притежание.

Чрез чистия стремеж да даваш. Повече.

 

Уроци тежки - нямат усвояване...

Но се старая. И ги следвам всеки ден. 

И всеки ден отново осъзнавам

колко всъщност бил си щедър с мен!..

 

И ето - твоят почерк е навсякъде -

във дързостта ми, волята... Във вярата;

във неумението ми да се примирявам.

Във строгите черти от огледалото...

 

За привилегията (надявам се - заслужена)

на достоен мъж да бъда дъщеря;

за всичко, на което ме научи -

поклон!

                        Със цялата ми обич! И благодаря!...

 

 

 

© Илица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??