18.03.2011 г., 12:43 ч.

Натюрморт 

  Поезия » Философска
344 0 0
Натюрморт

Защо говориш за мир и свобода,
когато ги потъпкваш с оръжие в ръка?
Всеки нов ден  е нова война,
протегнала ръцете си над мъртвите тела!

Отчаяни молитви, зловещи викове,
сред изстрели и писъци Краят ни зове,
жадно огънят поглъща плътта на нашите деца,
с черен плащ Смъртта обгръща нас и цялата Земя.
Война!

Безброй невинни жертви гинат,
невинни жертви на терора,
и танковете щом отминат,
ще има леш, но не и хора...

*                          *                            *
Защо говориш за мир и свобода,
щом окована във вериги е нашата земя,
щом всяка мъничка сълза
сред пламъците изгоря?

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??