16.01.2019 г., 0:27 ч.

Научих 

  Поезия » Философска
689 1 2

В живота, този тъй непредсказуем,

човек е само една наивна пешка.

В живота, този, тъй объркан,

да бъдеш зъл е единствената грешка.

В живота, този, толкоз кратък,

има хора, за които бих умряла.

В живота, този, толкоз кратък,

има хора, за които всичко бих си дала.

Макар да зная, че има и такива,

които ще си кажат "напразна саможертва".

Дори такива има, за които

една протегната ръка не стига.

В живота, в този пълен безпорядък,

без да чакам никаква отплата,

научих се, че мога да обичам,

без да чакам същото в замяна.

© Периян Байрамова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??