23.06.2018 г., 23:54 ч.

Научих се! 

  Поезия » Философска
515 0 0

Научих се да бъда силна.
И падах. И се борих. И летях.
Над проблемите всесилни
аз се учех да живея. Оцелях.

 

И трудно беше. Няма спор.
Да си създател, и творец. И паж.
Но нищо. Щом си дал опора
ти ставаш дважди по-голям.

 

Описвах всяка мисъл в спомен.
Рисувах с крайчец на окото грях.
Отдръпвах се пред бури спорни.
И пълнех мях с любовен плам.

 

Раздадох се. Научих много.
Опазих чест и гордост в суета.
Добротата я приложих сложно
да учи други на човещина.

 

Автор: Албена Латинова
07.06.2018 г.
 

© Албена Латинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??