11.10.2011 г., 16:20 ч.

Навсякъде е есен 

  Поезия » Пейзажна
434 0 0

НАВСЯКЪДЕ Е ЕСЕН

Заесеняват дните, окъсяват
и сенките се удължават.
Асмите пожълтяха и осите настървено
надупчват медения кехлибарен сън на гроздето.
От лепкавия гроздов сок
сладни в небцето на небето.
Препридат облаците тънка бяла нишка, по която
ще търсят птиците напролет път
за връщането в родните гнезда.
Мълчи в оранжево гората,
коси оранжеви развяват храстите
и жълти пламъци горят в тревите.
Навред над селото мирише
на чушки печени и патладжани.
От хълма месецът в мен гледа
с оранжеви зеници възхитени –
наглася блендата и той
за есенната светлина,
започнала навред да пали
огньове и пороища от багри.
Навсякъде е вече есен, есен, есен…


© Иван Хаджидимитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??