22.10.2022 г., 15:02 ч.

Навън е есен 

  Поезия
245 1 1

Отново е есен! Навън захладня!

Момичето в мен романтично въздиша...

Сред листопадни алеи и птичи крила

младостта ми отминала, по петите ми тича.

 

Вятър се втурна и всичко завихри,

като свободен, самотен ездач...

Разчорли денят ми с палави мисли

и разстла ги в ръцете на изкусен плетач.

 

Избухна есента ми в чудотворни пожари

напоили с любов всяко живо стъбло.

Навън е есен! Сезонът умело разпалил,

скрити пориви на които падаме в плен.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??