Не се залъгвай! Спри да се надяваш!
Светът не ти е длъжен всъщност с нищо.
Роден си сам – недей да го забравяш…
и миналите страсти не разнищвай.
Не се кори! Виновни тука няма!
Живей със себе си удобно.
Не вярвай лесно... да не те измамят…
а влюбиш ли се – нека да е пробно.
Не чакай другите да ти посочат
неволните и волните ти грешки.
Те егото ти искат да надскочат,
съвсем приятелски, съвсем човешки.
На залеза се радвай, на звездите.
Те истински са – във небе далечно.
Не бой се от смъртта, но я почитай –
единственото сигурно и вечно.
© Нина Чилиянска Всички права запазени