8.01.2008 г., 9:46 ч.

Не бързай, време... 

  Поезия » Философска
1106 1 14

Не бързай, време... 

Не бързай, време, спри, почакай!

Аз имам да довърша куп дела.

Да срещам бури и изпращам вятър.

Да сея и да жъна синева.

Да сбъдвам спомени,

стремежи да раздавам,

мечтания да паля през нощта,

копнежи да разлиствам в тишината,

да преболявам хиляди слънца...

Не бързай, време, моля те, не бързай!

Не ми отнемай бързо пролетта.

Не ми оставяй само тишина,

вечерната звезда и вечността...

© Аэлла Вихрь-Харпиевна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??