19.05.2023 г., 7:24 ч.

Не докосвай сърцето 

  Поезия » Любовна
171 0 0

    

 Не докосвай сърцето

 

Не, не докосвай сърцето,

когато навън пак вали!

Плаче душата ми тъжно,

а времето само мълчи.

 

Не, ти не тръгвай към мене,

няма ни пристан, ни бряг!

Всяка надежда ще вземе

огън от чувствата пак.

 

Страда душата ми в мрака,

няма в небето звезди.

Краят на пътя е, никой не чака,

губят се всички следи.

 

Не, не докосвай сърцето,

спрялото време боли!

Дълго ще плаче небето

с бисерни тъжни сълзи.

           Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??