19.10.2011 г., 11:54 ч.

Не е грях 

  Поезия » Философска
1031 0 13

Да искаш много не е грях,

да искаш много от доброто,

да искаш много сили против страх,

кураж да искаш много против злото,

да искаш много светлина,

за да не сбъркаш пътя в мрачината,

да искаш много топлина, която

да сгрява вени вкоченени,

покой да искаш, и в покоя красота,

където

да си отдъхват сетивата уморени.

Да искаш много не е грях,

но искай само от доброто,

а злото?...

загърби го в миналото - то е прах,

от днес

душата си спасявай във доброто!  

© Татяна Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??