19 oct 2011, 11:54

Не е грях 

  Poesía » Filosófica
1030 0 13

Да искаш много не е грях,

да искаш много от доброто,

да искаш много сили против страх,

кураж да искаш много против злото,

да искаш много светлина,

за да не сбъркаш пътя в мрачината,

да искаш много топлина, която

да сгрява вени вкоченени,

покой да искаш, и в покоя красота,

където

да си отдъхват сетивата уморени.

Да искаш много не е грях,

но искай само от доброто,

а злото?...

загърби го в миналото - то е прах,

от днес

душата си спасявай във доброто!  

© Татяна Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??