13.10.2017 г., 11:04 ч.

Не е лесно 

  Поезия
1051 3 4

Не е лесно
со полумртва дланка
од провалија да излезам
да се растрчам
по дворот на баба ми
и под скршени керамиди
да барам клучеви
за отклучување на заробена среќа
не е лесно
да скинам сто чифта чевли
додека да те запознам
и по туѓа вина
многу брзо да те изгубам
не е лесно
да бидам човек со енергија
од школка да се инспирирам
до бесконечност да пишувам
да станам уметник во фиока
а сепак да не те изумам.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??