26.07.2016 г., 16:41 ч.

Не исках да ставам такова момиче, но... 

  Поезия » Любовна
446 1 1

Не исках да ставам такова момиче, но...

 

По принцип не съм от онези момичета,

които се борят за някого със зъби и нокти,

които готови са на унижение, на всичко,

но пред любовта не можело да бъдем горди...

 

Не съм от тези, които биха нахлули на сватбения ти ден,

и които биха изкрещяли „Не се жени за нея -

обичам те, обичаш ме и знам, че искаш да избягаш с мен“,

и да те изчакам в задния двор на църквата в тази неделя...

 

Изобщо винаги съм ненавиждала тези жени,

които готови са и себе си да продадат,

а после на непозната да дадат всичките си пари,

в замяна с любимия човек да продължат...

 

Не съм наистина от тези момичета,

които причакват след работа уж случайно,

които преследват, борят се и тичат,

само за да могат да зърнат някого тайно...

 

Не съм от тези, които от болка биха се напили,

които биха шпионирали някой чрез познати,

не съм от тези, които заради мъж биха се унижили

и биха паднали по-ниско от тревата...

 

Заклевам се, аз исках да съм гордо и силно момиче,

и може би наистина ако не обичах щях да съм такава,

само ако не знаех колко много и силно ме обичаш,

и че за тази грешка цял живот сърцата ни ще страдат...

 

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??