29.03.2017 г., 9:46 ч.

Не искам 

  Поезия » Любовна
462 5 2

Аз не искам ти да ме обичаш,

нито празни думи и лъжи!

Аз не искам ти да ми се вричаш

във любов, във вярност и мечти!

 

Искам само да си ми приятел.

Истински, добър и откровен!

Аз не искам да си ми ласкатаел!

Искам истинска да си до мен!

 

И такава аз да те обичам!

Ако можеш, с обич отвърни!

Хората любов това наричат.

Другото са истински лъжи!

 

Давам ти сърцето си. Вземи го!

Пълно със любов ще ти го дам!

Не, не ми го връщай! Запази го!

Трудно ще ми бъде да съм сам!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Този стих докосна една струна у мен, затова го поставих в любими. Прозвуча ми като достоен отговор на едно мое стихче "Сърцето ми върни". Пожелавам ти не само да дадеш, но и да получиш пълно със любов сърце! Поздрави!
  • Пожелавам на героя, да му се откликне подобаващо!Поздрави от мен!
Предложения
: ??:??