6.06.2024 г., 10:10 ч.

Не искам да порасна 

  Поезия » За деца
181 2 8

Брей, дъждовно е навън
и големите се мръщят.
Все избива ги на сън
и се крият в свойте къщи...

А на мене ми се скача
в локвите така прекрасни,
като малко, сладко жабче,
и не искам да порасна!

За какво ми е, когато
щом вали ще съм сърдит,
на локвите ще викам блато,
ще търся все капана скрит?...

Добре ми е да съм дете,
безгрижно, с вятъра другарче!
Желая да съм все момче,
а не поредното сърдито старче!

А ти как мислиш, прав ли съм?
Кое е по-добре от двете?
Я помисли, а аз излизам там, навън,
при локвите, в които Слънце свети...

 

15.10.2021.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??