31.05.2010 г., 0:31 ч.

Не искам да се будиш 

  Поезия
784 0 8

Понякога не искам да се будиш -

заспи във мен дълбоко, непробудно,

на лудостта недей да ми се чудиш -

и ти си също луда и безумна.

 

Безплътна си, без образ, само глас -

едно дихание студено и зловещо.

А всички тебе търсят, само аз

не чакам тайно с тебе да се срещна.

 

Не искам вече в мене да се впиваш,

да бъдеш с мене само болка е,

защото винаги накрая си отиваш...

Не мога вече, стига толкова.

 

Заспи сега дълбоко и не ставай,

сънувай робите, в които ни превърна,

на другите сърцата наранявай,

не ме търси с очи да е прегърна.

 

И ако с времето добре си се наспала,

ти питай първо същността ми гола

дали е старото от тебе  преживяла,

дали за нова "обич" е готова...

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??