24.01.2005 г., 1:10 ч.

(Не) искам да те обичам 

  Поезия
1230 0 7
(Не искам да те обичам...)
Искам
бавно,
много бавно
да се влюбвам.
Косите ти да разпиляват ума ми
и да го изпиват,
да ме опарва оня поглед втренчен,
който
попарва перушини птичи
и хипнотизирва гепарди
бавно.
Искам
(не искам да те обичам)
да се влюбвам
в нашето утре
и в двете твои хълмчета
брулени
(не)добрулени
от моя вихър
(не)разпътен,
(не)разпънат,
(не)разпнат,
обесен на пъпното връвче
и разфасован
да шепна
ония омайни 6 думи
които те правят десетки пъти,
десетократно все по - сияйно синя.
(Не искам да те...)
Искам
да ни тресе вечно
омаята - 
влюбване лудо,
лудетино.
Лудетино
искам
бавно,
много бавно
да стигнем безкрайността
екстазно синя,
(не искам...)
да срещнем
себе си
със Себе СИ,
намерили се,
намерили се,
намерили и обичта си
в безкрайното
(не)искане да се обичаме.

Това искам.
Това искам.
Това искам.

Тогава,
едва тогава
ще бъде излишно да казваме -
(не)искам да те обичам.
Тогава,
едва тогава
очите ни сами ще шушукат
простичките 6 думи
1.обичам
2. те
3. искам
4. дете
5. от
6. тебе

© Ангел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??