29.12.2020 г., 21:58 ч.

Не искам много 

  Поезия » Философска
472 0 3


Аз не исках от живота много
и в момента аз не искам много пак.
Стига ми да знам, че мога
утрото да видя в своя листопад...

 

 

В мойта есен да съм здрава,
всеки ден да ми разкрива своя чар...
Да успявам да се радвам... 
пак по детски, пак като хлапак...

 

 

Да умея във сърцето да запазя
спомена за всеки слънчев миг -
карал ме да искам да живея,
давал ми впоследствие и моя стих...

 

 

***
Аз не искам от живота много,
скромно се задоволявам с дребните неща:
здраве, слънчев лъч, онази песен на прибоя...
и разбира се да си до мен,
и да мога с тебе всичко хубаво да споделя...

 

 

Elka Bardarova©️
November 4th 2020

© Elka Bardarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • най-вероятно дисбалансът се нарушава от тези, които получват толкова, че не знаят какво да го правят, не е много, просто те не знаят ..Хареса ми твоя стих, искрен.
  • Многото е в малкото! Хареса ми много! Поздрави и от мен!
  • Достатъчна е топлината на една ръка...
    Много е хубаво!
Предложения
: ??:??