17.11.2010 г., 11:03 ч.

Не искам сивото в моя живот 

  Поезия
606 0 3

Не ис­кам СИ­ВО­ТО в моя жи­вот!

Ни­то си­ви мъ­г­ли, ни­то си­ви оде­ж­ди,

нито хо­ра си­ви - и ску­ч­ни и зли,

нито си­ви дни без кра­си­ви на­де­ж­ди.


Си­ва ску­ка – в гърлото тя ми гор­чи.

Си­вите ми­с­ли  са  пе­пел не­ну­ж­на.

Пра­з­ните  по­г­ле­ди в мра­ч­ни очи

чу­в­с­т­во тя­го­с­т­но в ме­не про­бу­ж­дат.


Не, не оби­чам аз СИ­ВИ­ЯТ свят!

Вси­ч­ко мрачно и си­во за ме­не е чу­ж­до.

Аз съм влю­бе­на в пъ­с­т­рия свят

и дъ­га­та та­ка ми е ну­ж­на!


Не­ка тя над све­та се из­вие

с цве­то­ве­те на пла­мъ­ци жи­ви

и в ду­ши­те лю­бов да от­к­рие,

и ме­ч­ти, и на­де­ж­ди кра­си­ви!


Ис­кам ведро-си­ни над нас не­бе­са,

а под тях, с ли­ца, от мечти оза­ре­ни,

хо­ра, вяр­ва­щи във чу­де­са,

да жи­ве­ят ща­с­т­ли­ви край ме­не!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красив и цветен стих
    Поздравявам те. Нека прогоним сивият и суден цвет от ежедневието си да бъдем по- цветни и усмихнати
    Пожелавам го !
  • Нека! Един ден ще бъде! Вярвам го. Поздрав за красивата мечта! Всяка мечта е бъдеща реалност.
Предложения
: ??:??