11.03.2008 г., 15:26 ч.

Не казвам днес, добре дошъл! 

  Поезия » Любовна
1244 0 18
 

Отново ти стоиш на прага.

Отивай си -

за теб е входът забранен.

Душата ми - разхвърлена е стая,

а твоят свят - до крайност подреден.

Срамувам се, да видиш тази бъркотия

и напластения с времето прах,

и спомените още, дето крия

в скърцащия, стар забравен шкаф.

Отивай си -

теб вън те чакат "пролетни надежди",

нали така се изрази самият ти.

Във моя дом, доскоро стенещ от копнежи,

днес тромаво мълчание кънти.

Отивай си -

преди да те прегърна

жадно с овехтялата си плът.

Когато ти си тръгна, аз се върнах

и сама ще търся своя път.

© Дида Тенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??