19.04.2009 г., 12:57 ч.

Не ме измисли 

  Поезия » Любовна
666 0 11

Не ме измисли, принце, и остави
най-чудната ми песен неизпята.
Задъхана във пролетни треви,
простена...  от очакване заглъхна.
Ухаеха на обич две очи
и длани шепнеха ти тайни,
зората с влюбени вълни
те водеше към устните ми жадни.
Хартия бяла - тънка тишина,
рисуваше ти път към мене.
От обич сляпа, моята врата
остана си разтворена да чака.
Крилете ми - мечтан копнеж,
с небето синьо се разливат,
в дъждовни думи, капещ зов
и пак след облаците тичат.
Не са ми нужни балните пантофки.
Скрипти каляската без твоя зов...
Душата ми в небе от обич скита
с нозете на неслучена любов.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??