28.08.2007 г., 23:51 ч.

Не ме променяй 

  Поезия
752 0 12
Не ме заклевай да съм вечно твоя,
да не обичам нивга повече след теб...
Не ме откъсвай нощем от покоя,
дари ми обич, не безсъние и гнет!

Не ме преследвай със болезнен трепет
и не притискай в каменни стени
и в илюзорни обрачи железни
не стягай моите криле, а ги спаси!

Не се отнасяй с мен като с робиня,
аз искам да летя на свобода,
не ще си тръгна с идващата зима,
а тихичко до теб ще се стая...

И мога безнадеждно да обичам,
но само онзи, който ми прости,
че в щастието си понякога прелитам
над светлия простор и висини...

Не ме погубвай, толкова е рано
да скършиш с ревност мойта свобода,
любов не е да притежаваш,
а да дариш на някого света!

Не ме затваряй в мислени затвори,
защото знай, че бързо ще отлитна
с криле свободни в бъдещи простори,
не ме променяй и ще те обичам!

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??