29.09.2009 г., 14:51 ч.

Не ми говори за обич 

  Поезия » Друга
835 0 16

Не ми говори за обич,

нещо не ти прилича,

умееш прекрасно да спориш,

но нежните думи ги сричаш.

                                                  

Не ми разтягай локуми,

как ме обичаш без думи

и криеш чувства дълбоки

зад бялото на окото.

 

Уморих се да бъда щастлива

и да подскачам на пръсти,

да слагам мезета и бира

с усмивка, че тялом си вкъщи.

 

Уморих се от твойто мълчание,

с което така ме обичаш,

да превеждам празни послания

в жадувани думи и смисъл.

 

Искаш да ти повярвам,

че истинска обич – ТОВА Е,

че който „коте” ти казва -

за котарачки мечтаел.

 

Че лош си бил ухажор,

омръзна ми да го чувам,

ами, смени твоя дявол-треньор,

тегли му една и го псувай.

 

При кой тиранин, прощавай,

си учил любов и общуване,

сбогом и извинявай –

търсех обич, не съществуване.

 

 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??