4.12.2012 г., 20:11 ч.

Не ми показвай среден пръст, Съдба! 

  Поезия » Философска
998 0 9

 

 

Не ми показвай среден пръст, Съдба!
Такива жестове на теб не ти отиват.
Изглеждаш свястна и начетена жена,
не се опитвай да ме провокираш.

Предлагам да се срещнем двете с теб,
причакването в гръб не ми харесва.

Да пием вино-да е на късмет,
след първата бутилка ще е лесно.

По-бързо ще преминем и на "ти",
макар че с тебе трудно се говори.
Дуел да си устроим ли, или
не искаш днес изобщо с мен да спориш.

Разбирам те-не съм ти на сърце,
разбирам-много трудно ме преглъщаш.
Да можеш, би заплюла ме в лице,
но няма как. И аз не те прегръщам.

От утре, ако искаш, да вървим
във две посоки коренно различни.
Каквото е било-да си простим
и да си станем чужди и далечни.
 
 

© Маргало Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??