19.04.2009 г., 8:35 ч.

Не мога да тласкам повече 

  Поезия
423 0 4

Не мога да тласкам повече
Същите еднакви дни
Да те гледам и да си спомням
И да сънувам преди

Не мога да пия от мътното повече
Да гълтам студена горчилка
И да се лутам гол
В тъмното на зимата

Някой трябва да ми покаже как стават нещата

Защото срещнах една
Която с опашката си ме поведе
Към плитък затвор
И десет години разлика
Няма как да ни помогнат

Там си стоя сега
Чеша си крастата
И се усмихвам приятелски
На сестра й
За да мога на въздух да изляза

Някой трябва да ми покаже
Как се лъже безпричинно
Как ако искам да се хвърля в реката ти
Да те повикам да ме спасиш

Защото не мога повече
Да ги тласкам същите еднакви дни
Убиват ме като хубави спомени
И сънищата от преди

11.04.2009

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??