19.02.2008 г., 14:01 ч.

Не можеш... 

  Поезия » Любовна
516 1 2

Не можеш да си влюбена в смъртта...
умираш всеки ден самотна,
шансът имаше го, но го пропиля,
невинна или може би жестока.

Срещна някого, не го разбра,
а той по тебе се побърка,
не му дари ни ласка през нощта,
а той и другата те търси.

Порочна си, мръснице тъжна,
сърца в колекции си разпиляла,
с невинност стреляш, удряш точно,
за болката гнездо създала.

Невинен бях, отвътре още по-невинен,
точно за това ме бе избрала,
да ме превърнеш в пясък, в грешен сън,
уби ме, след като ме бе създала!

Не може да си влюбена в смъртта!
И в теб за болката лежи гнездо,
ще свърши някога и твоята игра,
и на теб сърцето ти е едно!

© Георги Зафиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесена мъжка лирика...! Хубаво е!
    ...Не може да си влюбена в смъртта!...
    Не може...и в нея за болката лежи гнездо...
    Радваш ме. с обич, Георги.
  • Поздрави Георги! Звучи ми като отговор на това, което бях написала аз. Харесва ми как пишеш! 6
Предложения
: ??:??