21.09.2018 г., 10:47 ч.

Не още 

  Поезия
948 7 16

Моля, дай ми минута, в която
да отгледам усмивка и залез.
Разкованите дни да изпратя
по пътека от мене запалена.
Дай ми само минута мълчание -
да наметна и втората риза;
да забравя без миг колебание
как очите ти светят отблизо;
да отсъдя по твоето минало
колко знаеш и колко ще учиш;
да гадая по чашата с вино,
да повярвам, че имаме бъдеще.
След едната минута мълчание
говори ми за новите изгреви.
Но не още! Все още е рано.
Аз все още посаждам усмивката.

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??