На И И
НЕ ПЛАЧИ !
Не плачи, когато си сама със всички
и навред е гъста тъмнина!
Не плачи, когато пак те гъделичка
сърпът на неизгрялата луна!
Не плачи, когато пролетна умора
отвее полъха на любовта!
Не плачи, когато всички скъпи хора
са се превърнали в огледала!
Не плачи, когато вън е знойно лято
и навред са смях и светлина!
Не плачи, когато всичко свято
е окъпано във празнина!
Не плачи, когато снежнобяла зима
е покорила нейде есента!
Не плачи, когато нечий поглед взима
прощалната целувка със смъртта!
Не плачи! Усмихни се и бъди...
16 февруари 2006
© Пламен Порчев Всички права запазени