19 июн. 2013 г., 11:57  

Не плачи! 

  Поэзия
570 0 0

                                                                                                                   

 

 

 

                                                                         На И И

     НЕ ПЛАЧИ !

 

Не плачи, когато си сама със всички

и навред е гъста тъмнина!

Не плачи, когато пак те гъделичка

сърпът на неизгрялата луна!

 

Не плачи, когато пролетна умора

отвее полъха на любовта!

Не плачи, когато всички скъпи хора

са се превърнали в огледала!

 

Не плачи, когато вън е знойно лято

и навред са смях и светлина!

Не плачи, когато всичко свято

е окъпано във празнина!

 

Не плачи, когато снежнобяла зима

е покорила нейде есента!

Не плачи, когато нечий поглед взима

прощалната целувка със смъртта!

 

Не плачи!  Усмихни се и бъди...

 

                                                            

                                                      16 февруари 2006

 

 

 

 

© Пламен Порчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??