12.10.2006 г., 17:10 ч.

Не предавайте себе си,ХОРА! 

  Поезия
671 0 4
Кражби, предателства,
дребни измами
за кратко смущават духа ми.
Откраднал си нещо -
задръж го, ще мина без него,
но ти ставаш по-беден.
След дребнички злоби
на смешнички хорица
и лигави плюнки,
просто отивам във банята.
Предал ме е някой -
и този урок съм го минала -
прибирам сърцето си,
в сълзи го измивам...
Казваш "Боли...".
Да! Живи сме
и част от живота е болката,
но за волния дух
не е затвор дори тялото
/виж житието Дамяново/.

Непостоянства, кражби и злоби,
предателства жалки дори -
въпросът на Хамлет
пред мен не стои.
Не питам "дали",
аз знам, че ще бъда -
свободна и влюбена -
има много неща за обичане
и преди всичко са хората.
Бъдете добри,
не предавайте себе си, ХОРА!

© Даша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??