28.10.2012 г., 8:14 ч.

Не превъртях часовника назад 

  Поезия » Хумористична
731 0 4

 

По убеждения съм комунист –

уверен в бъдещето оптимист.

А по професия пък бях войник –

духът ми ще си бъде вечно млад.

 

Не знае български войник назад!

Ако получи заповед “Назад!”,

я изпълнява, като, в боен ред,

обръща се кръгом, и пак - напред!

 

Какво е миналото - шепа пепел.

Нас бъдещето ни интересува,

че вече в него ще се съществува.

Девизът ми е: "Никога назад!"

 

И днес,

в последната неделя на октомври,

наместо като вас – назад със час,

стрелките на часовника премествам

напред да сочат с още един час!

 

За вас това е връх на глупостта,

ала за мене ясен смисъл има:

по-бързо да завърши тази зима,

по-скоро да пристигне пролетта!

 

А вие - сноби, роби на страха,

след мен с два часа,

ще ми дишате праха!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??