По убеждения съм комунист –
уверен в бъдещето оптимист.
А по професия пък бях войник –
духът ми ще си бъде вечно млад.
Не знае български войник назад!
Ако получи заповед “Назад!”,
я изпълнява, като, в боен ред,
обръща се кръгом, и пак - напред!
Какво е миналото - шепа пепел.
Нас бъдещето ни интересува,
че вече в него ще се съществува.
Девизът ми е: "Никога назад!"
И днес,
в последната неделя на октомври,
наместо като вас – назад със час,
стрелките на часовника премествам
напред да сочат с още един час!
За вас това е връх на глупостта,
ала за мене ясен смисъл има:
по-бързо да завърши тази зима,
по-скоро да пристигне пролетта!
А вие - сноби, роби на страха,
след мен с два часа,
ще ми дишате праха!
© Ангел Чортов All rights reserved.