9.08.2019 г., 20:36 ч.

Не проклиняй 

  Поезия
355 0 0

НЕ ПРОКЛИНЯЙ

 

Не кълни!

Не проклиняй

Корени, Род и Родина,

когато се отдалечаваш,

омерзен, отвратен, вбесен,

от тях!

Не кълни!

Не проклиняй

новата държава,

която ти дава дом и хляб!

Ти така пожела... -

пътник без корен да бъдеш.

В ръцете ти е твоята съдба

и трънения път,

по който ще преминеш.

В колиба, или в палат,

все бездомен ще останеш,

чужд за онзи търсен свят,

още по-чужд за корена изсъхнал,

който не можеш да прегърнеш.

Ще белеят косите...

Маската ще се променя...

Но надзърне ли някой в очите ти,

ще го смутят душите

от миналите ти поколения...

ще го удавят сълзите,

през годините в сърцето ти таени...

Там грехът ти

и в наследниците

ще въздиша и стене...

 

09 08 2019

 

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??