15.11.2024 г., 9:25 ч.  

(Не)реалност... 

  Поезия
52 1 1

Знаеш ли как танцуват побеснелите кучета:

 

Въртейки се в кръг

като изпаднали в транса си едноръки шамани

гонещи опашките си в духовен екстаз

също като пияни комети

обзети от желанието да бъдат началото

винаги преследвало краят...

 

Знаеш ли как се сношават безполови личности:

 

С обещания, че клетките им ще се трансформират

увити във фалшивите им самоличности

на овцете - родени във колби -

повярвали, че могат да се превърнат

във глутница озъбени срещу живота си вълци

увлечени в лудостта си, неуморно един към друг злобно да лаят...

 

 

Знаеш ли как се изнасилват мечтите:

 

Кастрирват ги и преди полет им режат крилете -

а после ги хвърлят в месомелачката

на обковани с надежди груби реалности

където пропадат - почти безтелесни - между всички ласкави подлости

с които им предстои все по-влюбени с тях да се слеят

обречени истината за себе си в огледалото на тази красива (не)реалност

като благословия или проклятие – никога, никога да не я разпознаят...

 

 

© ГФСтоилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??