20.12.2009 г., 13:36 ч.

Не рови в душата ми смълчана 

  Поезия » Любовна
626 1 1

Не рови в душата ми смълчана,

че единствен БОГ в нея знае,

мъката ли в душата е голяма,

радостта ли тихичко си трае.

 

Страхувам се и аз самият

да погледна в себе си навътре.

Какво ли изненадан ще открия?

Ами ако душата ми е мъртва?

 

Ако разсъблечена и гола

те посрещне като блудница?

Тя, душата, щом е в неволя,

е опасна малка умница.                                    

 

Не рови в душата ми смълчана,

че единствен БОГ в нея знае,

мъката ли е като океана,

радостта ли е като безкрая... 

© Иван Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??