22.03.2012 г., 12:26 ч.

Не се страхувай! 

  Поезия » Любовна
749 0 2

Престраши се да харесаш, приятелю мой!

Не очите, сърцето  нека избира.

Замижи. Приеми. В пълен покой...

Остави разсъдъка си да абдикира.

 

Престраши се да се влюбиш, приятелю мой!

Да потънеш, без остатък, до края.

Да се изгубиш, да се опариш... не, не се бой!

Потъвай! Пътувай!... към Рая!

 

Престраши се да останеш, приятелю мой!

Намериш ли я, не тичай след  празни химери...

заради всичко и въпреки всичко - стой.

Прости  горчиви думи, дела и раздели.

 

Престраши се да я обичаш, приятелю мой!

С времето  обичта не се изхабява.

Милиони красиви неща за нея създай.

Любовта ти ще те вдъхновява...

 

Престраши се... и ще видиш сам, приятелю мой.

Как светът става различен.

Как валят чудеса като порой...

когато обичаш и бъдеш обичан.

 

За АБ :)

 

 

 

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??