19.07.2011 г., 20:16 ч.

Не се страхувам 

  Поезия » Гражданска
370 0 0

15                  НЕ СЕ СТРАХУВАМ

 

Аз няма от какво да се страхувам.

По-дългите години са  зад мен...

На хиляди условности слугувах...

И вече съм от всичко уморен...

 

Омръзна ми да бъда мижитурка!

Не искам вече да се правя – шут...

Живота си марцина да живуркам...

И да заглъхвам, винаги нечут!

 

Аз нямам смелоста на Галилея!

Духа на онзи - Чешки Хус...

Да пея там, където ми се пее,

и да  заплача, но по моя вкус!...

 

Да виждам  туй, което е край мене...

Да взема дял от този скапан свят!

В душата ми обида да не стене!

Да смачкам, като червей, всеки гад!...

 

О, аз съм се родил, за да живея!

Да нося гордо името  Човек!

Не искам знамена пред вас да вея,

но настоявам да ме смятате  Човек!...

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??